Beste bezoekers van de website van Dorien van den Brom

Dorien werd op 29 maart 1980 geboren in Amsterdam. Haar hele leven woonde zij op de Weesperzijde 71.

In datzelfde jaar werd op 10 oktober het tweede deel van de metro-oostlijn in gebruik genomen; van station Weesperplein tot het CS.Als ongelijkvloers vervoersysteem is een metro qua veiligheid sterk te prefereren.

Vanaf begin jaren 70 is er nagedacht over het vervoersysteem van Amsterdam.
Door allerlei bestuurlijke onmacht heeft de veiligheid het niet altijd gewonnen op het moment van realisatie en exploitatie.
Zo ontstond het monster dat sneltram 51 heet.
Maandagavond 21 maart 2011 zijn er weer twee 14 jarige jongens door dit monster gepakt.
Vanaf begin 2010 is er het projectbureau Amstelveenlijn ( www.amstelveenlijn.nl ) , hetgeen de opdracht heeft om uit te zoeken hoe de sneltram omgebouwd kan worden tot een metro.
Uiteraard zijn er weer de tegenkrachten; je hoort ze al zeggen, kijk toch naar het rode stoplicht; sommigen durven dat zelfs in het Parool als ingezonden brief te laten afdrukken.

Toen Dorien naar de middelbare school ging was een tweejarige brugklas handig voor haar; de enige school die dat had was het CSB aan de de Cuserstraat op de grens van Buitenveldert en Noord-Amstelveen. Zo kwam zij in de omgeving van het monster sneltram 51, hetgeen haar op 25 oktober 1995 fataal werd.

Moge er voldoende bestuurskracht zijn om in 2012 voor de ombouw van sneltram 51 tot metro te besluiten, zodat er niet nog meer slachtoffers vallen.

Bijgaand nog wat actuele stukken van dit project
Frits van den Brom april 2011


bijlagen :

- Amstelveenlijn in de Metropoolregio (pdf, 563KB)
- Lopende onderzoeken ombouw Amstelveenlijn (pdf, 319KB)
- Nieuwsbrief Amstelveenlijn maart 2011 (pdf, 181KB)